olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Napój kapuściano- buraczkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

napój do popicia, doskonały na przeziębienia z soku z kiszonej kapusty, buraczków i przypraw.

Napój kapuściano- buraczkowy

Składniki:

Napój kapuściano- buraczkowy

 

  • 4-5 szkl. soku lub wywaru z kiszonej kapusty
  • 1 mały burak
  • pieprz
  • szczypior/koper/zielona pietruszka
  • pół szklanki wrzątku

Sposób przygotowania:

Napój kapuściano- buraczkowy
Burak umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o małych oczkach i zalać wrzątkiem (pół szklanki). Po chwili odcisnąć sok przez sito i połączyć z sokiem z kiszonej kapusty. Dodać trochę pieprzu i drobno posiekanej zieleniny. Podawać w pucharkach, albo zwykłych kubkach i pić.

Tagi:

buraki