Sposób przygotowania:
Napój marchewkowo-pomarańczowy
1. Pomarańcze dokładnie myjemy i sparzamy wrzątkiem. Dwie pomarańcze obieramy, jedną pozostawiamy nieobraną, następnie kroimy na ćwiartki. Marchewki obieramy, myjemy i osuszamy, następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do garnka przekładamy pokrojone pomarańcze, startą marchewkę i cukier, całość zalewamy 2 litrami wody i gotujemy do miękkości.
2. Gdy składniki będą miękkie miksujemy je na gładką masę.
3. Pozostałą wodę zagotowujemy, dodajemy zmiksowane składniki i sok z cytryny, całość dokładnie mieszamy i studzimy. Jeżeli napój wyda nam się mało słodki to dodajemy jeszcze cukru.
4. Przestudzony napój przecedzamy i podajemy.
Rady: Ja dodałam sok z półtorej cytryny.
2. Gdy składniki będą miękkie miksujemy je na gładką masę.
3. Pozostałą wodę zagotowujemy, dodajemy zmiksowane składniki i sok z cytryny, całość dokładnie mieszamy i studzimy. Jeżeli napój wyda nam się mało słodki to dodajemy jeszcze cukru.
4. Przestudzony napój przecedzamy i podajemy.
Rady: Ja dodałam sok z półtorej cytryny.
gosiapiotrek23
Babeczka35
Dziękuję i polecam:)