Sposób przygotowania:
Surówka z marchewki i białej rzepy
Białą rzepę i marchewkę obrać. Następnie warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Do miseczki przełożyć majonez, jogurt i chrzan. Wszystko dokładnie wymieszać, do smaku doprawić czarnym pieprzem.
Starte warzywa wymieszać i połączyć z sosem. Jeszcze raz wymieszać. Odstawić na ok 30 minut aby smaki się przegryzły.
Do miseczki przełożyć majonez, jogurt i chrzan. Wszystko dokładnie wymieszać, do smaku doprawić czarnym pieprzem.
Starte warzywa wymieszać i połączyć z sosem. Jeszcze raz wymieszać. Odstawić na ok 30 minut aby smaki się przegryzły.
![Surówka z marchewki i białej rzepy Surówka z marchewki i białej rzepy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-marchewki-i-bialej-rzepy-399779.jpg)
![Surówka z marchewki i białej rzepy Surówka z marchewki i białej rzepy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-marchewki-i-bialej-rzepy-399780.jpg)
![Surówka z marchewki i białej rzepy Surówka z marchewki i białej rzepy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-marchewki-i-bialej-rzepy-399782.jpg)