marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Napój miodowo-miętowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Sok miętowy wymieszać z czterema łyżkami miodu pszczelego na szybko.Szklanki ocukrzyć na brzegach,dodać po dwie kostki lodu,wlać napój i już

Napój miodowo-miętowy.

Składniki:

Napój miodowo-miętowy.

 

  • 1 l.soku miętowego,
  • 4 łyżki miodu pszczelego lub spadziowego,
  • kostki lodu,
  • plasterek limetki do dekoracji,
  • cukier brązowy.

Sposób przygotowania:

Napój miodowo-miętowy.
Sok z kartonu lub butelki wlać do blaszanego dużego naczynia i dać po cztery łyżki miodu i wymieszać dokładnie łyżką,aby miód
wchłonął i nie osiadał na dnie.Brzegi szklanek zamoczyć w wodzie
i cukrze brązowym i nasadzić na brzeg plasterek limetki.Dodać
do środka po dwie kostki lodu i wlać gotowy napój.Podawać od
razu.

Tagi:

lody