misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Napój z białej kapusty i porzeczek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

zdrowy napój z kapusty i czerwonych porzeczek....

Napój z białej kapusty i porzeczek

Składniki:

Napój z białej kapusty i porzeczek

 

  • mała główka kapusty
  • 50 dag czerwonych porzeczek
  • woda mineralna niegazowana
  • cukier do smaku

 

Sposób przygotowania:

Napój z białej kapusty i porzeczek
Kapustę oczyścić, wypłukać, pokroić na kawałki, wycisnąć sok w sokowirówce. Porzeczki obrać ze szypułek, opłukać, przetrzeć przez sito. Przecier połączyć z sokiem z kapusty i dopełnić wodą mineralną do objętości 1 litra. Podawać w szklankach koktajlowych z dodatkiem kostek lody lub z zamrożonymi w środku kuleczkami porzeczek.

Tagi:

kapusta