LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Napój z rabarbaru

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wyśmienity na upalne dni.

Napój z rabarbaru Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Napój z rabarbaru

 

  • rabarbar 0,5 kg
  • woda 1,5 l
  • cukier do smaku
  • skórka cytrynowa

 

Sposób przygotowania:

Napój z rabarbaru
Wyśmienity na upalne dni. opłukać, (można obrać) pokroić. Włożyć do wrzącej wody, gotować na silnym ogniu pod przykryciem. Scedzić wywar z rabarbaru, posłodzić do smaku, ostudzić. Dodać skórkę cytrynową. Podawać w przezroczystych szklankach.
Napój z rabarbaru
Obieranie rabarbaru ze skórki na napój chłodzony.
Napój z rabarbaru
Krojenie rabarbaru w kostkę na napój chłodzony.
Napój z rabarbaru
Gotowanie pokrojonego rabarbaru na napój chłodzony.