Sposób przygotowania:
Orzeźwiający zielony koktajl
Limonki i cytrynę parzymy. Ogórki, natkę pietruszki i miętę myjemy i osuszamy.
Limonki obieramy ze skórek, kroimy na kawałki. Z cytryny wyciskamy sok, uważając, aby nie dostały się do niego pestki (a jeśli się dostaną, to je usuwamy). Ogórki obieramy, kroimy na kawałki.
Z natki pietruszki odcinamy lub odrywamty listki. Natkę, limonki, ogórek i miętę umieszczamy w blenderze kielichowym, wlewamy sok z cytryny i wodę, blendujemy kilka minut.
Przelewamy napój przez sitko i rozlewamy do szklanek. Wrzucamy kostki lodu.
Limonki obieramy ze skórek, kroimy na kawałki. Z cytryny wyciskamy sok, uważając, aby nie dostały się do niego pestki (a jeśli się dostaną, to je usuwamy). Ogórki obieramy, kroimy na kawałki.
Z natki pietruszki odcinamy lub odrywamty listki. Natkę, limonki, ogórek i miętę umieszczamy w blenderze kielichowym, wlewamy sok z cytryny i wodę, blendujemy kilka minut.
Przelewamy napój przez sitko i rozlewamy do szklanek. Wrzucamy kostki lodu.
basiamig