Roxxa

Roxxa

Szef Kuchni
[Przepisów: 42]

Owoce przekładane kremem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kolorowy owocowy przekładaniec z bananowym sosem

Owoce przekładane kremem

Składniki:

Owoce przekładane kremem

 

  • po 20 dkg owoców np. malin, truskawek i czarnych jagód
  • 1 banan
  • 7 łyżek cukru
  • 200 ml śmietanki kremówki
  • 25 dkg chudego twarożku

 

Sposób przygotowania:

Owoce przekładane kremem
Owoce umyć i pozostawić do wyschnięcia.
Owoce ułożyć w szklanych miseczkach i posypać po łyżce cukru ( większe należy przekroić na pół). Można odłożyć po kilka owoców do dekoracji.
Banana posypać pozostałym cukrem i rozgnieść. Twarożek przetrzeć przez sitko. śmietanę zmiksować na sztywno. Połączyć wszystkie 3 składniki i dokładnie wymieszać aby stworzyły jednolita masę.
W szklanych pucharkach układać warstwami owoce i krem, tak aby na spodzie były owoce a na wierzchu krem. Ozdobić resztą owoców i schłodzić w lodówce.