Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Owocowo czekoladowe fondue

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

rewelacyjne danie na romantyczną kolację i nie tylko

Owocowo czekoladowe fondue

Składniki:

Owocowo czekoladowe fondue

 

  • 4 łyżki dobrej gatunkowo czekolady w proszku
  • 1 czekolada mleczna
  • 1 czekolada gorzka o wysokiej zawartości kakao
  • kilka kropli aromatu arakowego
  • dowolne owoce

Sposób przygotowania:

Owocowo czekoladowe fondue
Sproszkowaną czekoladę rozprowadzamy z gorącą wodą, dodajemy pozostałe czekolady, wszystko dokładnie rozpuszczamy. Cały czas podgrzewamy, przelewamy do naczynia do fondue. Owoce nadziewamy na specjalnie przygotowane w tym celu patyczki i maczamy w czekoladzie

Tagi:

czekolada