Sposób przygotowania:
Pianka śmietankowa na biszkopcie
Pieczemy biszkopt ( przepis na biszkopt w moich przepisach ) lub kupujemy gotowe spody . Gotujemy galaretkę w 100 ml wody odstawiamy aż stężeje , śmietankę ubijamy na sztywno dodajemy galaretkę i miksujemy , wylewamy na gotowy biszkopt i wstawiamy do lodówki , w tym czasie robimy to samo z drugim smakiem galaretki i wylewamy na pierwszą warstwę , polecam zrobić w tortownicy . Posypujemy kolorową posypka . Bardzo szybki deser , praktycznie bez pieczenia. Gwarantuję ze na każdej tortownicy wyjdzie i biszkopt i pianka . Smacznego !
Pyza
mela25
Przepis na biszkopt już dodałam , chodź mój syn ma 5 lat i umie sam go zrobić no ale jak nie umiesz , poszukaj w moich przepisach :) . Śmietana 250 ml to taki tradycyjny kubek spotkasz go w każdym sklepie :) tak 100 ml do każdej z galaretki wiec już zmieniam , a wielkość tortownicy nie ma znaczenia w każdej wyjdzie i biszkopt i pianka :) Jeszcze coś ?
darmiona
Babciagramolka
Nie obrażaj sie na uwagi . To , ze w twoich przepisach już jest przepis na biszkopt nie ma znaczenia . Ktoś kto czyta ten nie wie o tym . Wystarczy napisać jednoznacznie - kupny biszkopt , a jeśli pieczemy biszkopt to podać składniki na niego i jak zrobić . Akurat Pyza doskonale piecze i nie jednego by nauczyła jak piec , ale ja jestem np. beztalenciem w pieczeniu i trzeba mi wszystko wywalic na ławę żebym zrozumiała I takich jest wielu . Więc moze po prostu popraw przepis tak by był jednoznaczny .
Wstawiając przepis musimy sie liczyc z pytaniami i komentarzami .
mela25
Pyza
edytaha
Śmietana 30% występuje w opakowaniach różnej wielkości, łącznie z 0,5 litrowymi woreczkami. Nic nie piszesz, czy to kubeczek, kartonik czy folia. Nie każdy jest szczęśliwym posiadaczem tortownicy o wielkości gotowego biszkoptu, a nie sądzę, żeby z tym biszkoptem biegał po sklepie na dział gospodarstwa domowego i przymierzał go do tortownic (ta jest potrzebna, żeby nadlać na niego galaretkę). Jeśli masz w swoich przepisach biszkopt, wystarczy napisać "biszkopt przygotowany według przepisu" i podać do tego przepisu link, a nie unosić się urażoną dumą.