Pianka truskawkowo-jagodowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zachęcam do spróbowania.....

Pianka truskawkowo-jagodowa

Składniki:

Pianka truskawkowo-jagodowa

 

  • 500 ml jogurt truskawkowy odtłuszcz,
  • 500 ml jogurt jagodowy odtłuszczony,
  • 200 ml wrząca woda,
  • 2 łyżki żelatyna

Sposób przygotowania:

Pianka truskawkowo-jagodowa
Najpierw żelatynę rozpuścić we wrzątku. Potem jogurty ubijać trzepaczką w oddzielnych miskach przez 1 minutę. Wlać 1/2 rozpuszczonej żelatyny do każdego z jogurtów. Ubijać jeszcze przez chwilę. Do naczynia z wyższym brzegiem wlać najpierw jogurt truskawkowy, następnie jagodowy. Odstawić do lodówki do zastygnięcia.