Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Pierzynka z sałat do mięsa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Takie połączenie sałat to ciekawa alternatywa dla codziennych potraw i ich doskonałe urozmaicenie. Proste w przygotowaniu.

Pierzynka z sałat do mięsa

Składniki:

Pierzynka z sałat do mięsa

 

Sposób przygotowania:

Pierzynka z sałat do mięsa
Jajka gotujemy na twardo. Kapustę pekińską siekamy w średniej wielkości paski, a sałatę lodową rwiemy na nieduże części. Sałaty mieszamy i układamy na talerzu. Posypujemy je odcedzoną kukurydzą z puszki i posiekanym w pół talarki świeżym ogórkiem. Następnie układamy pokrojoną w średnią kostkę paprykę. Tak przygotowane składniki polewamy olejem lnianym. Jajka odcedzamy, studzimy i obieramy. Następnie przecinamy na ćwiartki i układamy na samym wierzchu sałat. Posypujemy solą i pieprzem po wierzchu. Na tak przygotowanej sałatce możemy układać wygrane mięsa czy wędliny.