Sposób przygotowania:
Piramidki z masą z sera homogenizowanego
Galaretki przygotować wg.przepisu na opakowaniu,odstawić żeby zaczęły tężeć.Śmietanę 36% zmiksować z cukrem,dodać serek waniliowy chwilę miksować i ciągle miksując wlać galaretki.Na płaskiej blasze wyłożonej folią aluminiową ułożyć po 3 rzędy herbatników.na środkowy rząd wyłożyć 2/3 masy przykryć herbatnikami i nałożyć pozostałą część masy,folię podnieść na bokach,unosząc do góry 2 boczne rzędy herbatników,tworząc piramidki.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej,wsypać do niej pokruszone płatki migdałowe,odczekać chwilę aż czekolada zacznie tężeć,polać nią piramidki i pozostawić w chłodnym miejscu aż dobrze zastygnie.