Sposób przygotowania:
Płonący suflet z niespodzianką
Żaroodporną miskę natłuścic i wyłożyć biszkoptami. Pokroić lody na plastry o grubości 3cm i położyć na biszkopty.Wstawić naczynie do zamrażalnika. Przygotowanie masy sufletowej: żółtka ubić z cukrem waniliowym i delikatnie połączyć z ubitą z białek pianą. Wyjąć schłodzone biszkopty i lody. Masę ostrożnie rozprowadzić na lodach. Posypać cukrem pudrem, na to równomiernie rozłożyć płatki migdałowe. Zapiec suflet w nagrzanym piekarniku do 220 st.C przez 2-3 minuty. W tym czasie podgrzać nalewkę- odlać ją do szklanki i wstawić do naczynia z ciepłą wodą. Suflet wyjąć z piekarnika, udekorować owocami kandyzowanymi (niekoniecznie) i szybko polać nalewką. Zapalić i podać. Smacznego.
marietta
Tit
Halny
Netka
agabi22