Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Podpłomyki z mascarpoone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 100
         
ocena: 4/5 głosów: 4

szybki i smaczny deserek.

Podpłomyki z mascarpoone Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Podpłomyki z mascarpoone

 

  • 10 sztuk podpłomyków
  • 250 gram mascarpone
  • 70ml śmietany 30%
  • cukier puder do smaku
  • 0,5 śmietan fix
  • 6 łyżek jagód

Sposób przygotowania:

Podpłomyki z mascarpoone
Śmietankę ubijamy na sztywno. W osobnym naczyniu miksujemy serek mascarpone z dodatkiem cukru pudru, następnie łączymy ze śmietanką oraz śmietan fix. Tak przygotowaną masę serkową dzielimy na 2 części. To jednej z nich dodajemy jagody (ja dałam takie ze słoiczka, robione w syropie na zimę), miksujemy do czasu aż sie rozdrobnią i masa uzyska ładny kolor. Podpłomyki smarujemy obiema masami i dekorujemy świeżymi owocami, np. mandarynkami
Podpłomyki z mascarpoone
Etap 1 mascarpone miksujemy ze smietanka
Podpłomyki z mascarpoone
Etap 2 do jednej masy dodajemy jagody ..
Podpłomyki z mascarpoone
Etap 3 masy przekładamy do miseczek, podajemy z podpłomykami