Sposób przygotowania:
Pomarańcze nadziewane sałatką
Przygotowanie:
Na początek duże pomarańcze kładziemy na sicie,sparzamy obficie wrzącą wodą.Po odparowaniu szorujemy,ścinami tzw " kapelusze",wydrążamy delikatnie środek,nie uszkadzając przy tym skórki.Pomarańczowy miąższ wraz z mięsem kroimy w kostkę.Dodajemy majonez,pietruszkę,szczypiorek,cukier,sól,pieprz i wszystko bardzo dokładnie mieszamy.Tak oto przygotowaną sałatką napełniamy wydrążone pomarańcze,zakrywamy " kapeluszami".
Na początek duże pomarańcze kładziemy na sicie,sparzamy obficie wrzącą wodą.Po odparowaniu szorujemy,ścinami tzw " kapelusze",wydrążamy delikatnie środek,nie uszkadzając przy tym skórki.Pomarańczowy miąższ wraz z mięsem kroimy w kostkę.Dodajemy majonez,pietruszkę,szczypiorek,cukier,sól,pieprz i wszystko bardzo dokładnie mieszamy.Tak oto przygotowaną sałatką napełniamy wydrążone pomarańcze,zakrywamy " kapeluszami".