Sposób przygotowania:
Sałatka z winogronami, kurczakiem i migdałami
Filet z piersi kurczaka lekko rozbijam. Oprószam z dwóch stron solą, pieprzem i smaruję olejem. Filet układam na rozgrzanym grillu lub patelni grillowej i grilluję po około 10 minut w każdej strony. Następnie studzę i kroję w paski.
Migdały zaparzam we wrzątku i obieram ze skórek. Następnie prażę na suchej patelni. Winogrona obieram z kiści i przekrawam na pół. Liście sałaty płuczę i rozdrabniam. Do sałaty dodaję kurczaka, winogrona oraz migdały. Delikatnie mieszam.
Jogurt naturalny mieszam ze śmietaną, sokiem z cytryny, cukrem, solą oraz pieprzem. Przygotowanym dressingiem polewam sałatkę. Odstawiam na 30 minut w chłodne miejsce, aby smaki się przegryzły.
Migdały zaparzam we wrzątku i obieram ze skórek. Następnie prażę na suchej patelni. Winogrona obieram z kiści i przekrawam na pół. Liście sałaty płuczę i rozdrabniam. Do sałaty dodaję kurczaka, winogrona oraz migdały. Delikatnie mieszam.
Jogurt naturalny mieszam ze śmietaną, sokiem z cytryny, cukrem, solą oraz pieprzem. Przygotowanym dressingiem polewam sałatkę. Odstawiam na 30 minut w chłodne miejsce, aby smaki się przegryzły.