Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pomarańcze w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Pomarańcze obierz, usuń białe błonki. Owoce pokrój na grube plastry, odsącz z nich nadmiar soku, oprósz mąką. Z mąki, namoczonych wiórków

Pomarańcze w cieście

Składniki:

Pomarańcze w cieście

 

  • 4 duże, soczyste pomarańcze
  • 1/2 szklanki wiórków kokosowych
  • 1,5 łyżki mąki
  • mąka do panierowania
  • 2 łyżki cukru
  • 1 jajko
  • olej do smażenia

 

  • dodatek:
  • lody waniliowe i cukier puder

Sposób przygotowania:

Pomarańcze w cieście
Pomarańcze obierz, usuń białe błonki. Owoce pokrój na grube plastry, odsącz z nich nadmiar soku, oprósz mąką. Z mąki, namoczonych wiórków, cukru i jajka przygotuj ciasto. Każdy plaster pomarańczy obsypanej mąką zanurzaj w cieście i smaż na dość głębokim oleju lub sklarowanym maśle. Odsącz nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawaj z cukrem pudrem i lodami waniliowymi.

Tagi:

lody jajko jajka