Rysia

Rysia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 80]

Pomarańcze w Polewie Czekoladowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Idealne jako dekoracja do lodów lub innych deserów

Pomarańcze w Polewie Czekoladowej

Składniki:

Pomarańcze w Polewie Czekoladowej

 

  • 120 g półsłodkiej czekolady
  • 1 łyżka masła, stopionego
  • 40 świeżych kawałków pomarańczy

Sposób przygotowania:

Pomarańcze w Polewie Czekoladowej
W garnku z podwójnym dnem, na średnim ogniu, stopić czekoladę z masłem. Kawałki pomarańczy zanurzać w czekoladzie, przełożyć na woskowany papier. Włożyć do lodówki na 10 minut, następnie pozostawić w pokojowej temperaturze. Podawać same lub użyć jako dekorację.

Tagi:

czekolada