justka.zet

justka.zet

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 137]

Pomarańczowa rozkosz - Sorbet Orancini

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Po gorącym tańcu nic Cię tak nie ostudzi, jak Sorbet Orancini z dodatkiem wyjątkowego wermutu…

Pomarańczowa rozkosz - Sorbet Orancini

Składniki:

Pomarańczowa rozkosz - Sorbet Orancini

 

  • 80ml CIN&CIN Vermouth Orancini
  • 20ml cointreau
  • 100ml soku pomarańczowego
  • kruszony lód
  • odrobina grenadiny

Sposób przygotowania:

Pomarańczowa rozkosz - Sorbet Orancini
CIN&CIN Vermouth Orancini, cointreau, sok pomarańczowy i lód mieszamy w blenderze tak, aby uzyskać konsystencję sorbetu. Otrzymany sorbet nakładamy łyżeczką do kieliszka, a na koniec polewamy odrobiną grenadiny.

Tagi:

lody