marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Porzeczkowy Szał.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Garść porzeczki czarnej opłukać,osączyć.Wsypać do wysokiej szklanki z lodem,zalać likierem curacao i mlekiem z puszki.Wymieszać.Dekorować.

Porzeczkowy Szał.

Składniki:

Porzeczkowy Szał.

 

  • 1/4 miarki czarnej porzeczki luzem lub w konfiturze,
  • 1/2 miarki likieru curacao,
  • mleko skondensowane niesłodzone,
  • lód kruszony,
  • wisienka koktajlowa umoczona w curacao do dekoracji.

Sposób przygotowania:

Porzeczkowy Szał.
Garść świeżych lub mrożonych porzeczek czarnych opłukać,a mrożone zalać wrzątkiem i osączyć na sitku. Odmierzyć w miarce i wsypać do wysokiej szklanki do drinków z kruszonym lodem, zalać odmierzoną dozą likieru curacao, dopełnić mlekiem skondensowanym z puszki. Wymieszać mieszadełkiem, a do dekoracji dać wisienkę koktajlową umoczoną w likierze curacao z domieszką mleka z puszki. By nasiąkła kolorem i smakiem trzeba potrzymać z 4-5 min. Potem nadziać wisienkę na wykałaczkę i podawać tak drink. Uzupełnić lodem.

Tagi:

lody