Sposób przygotowania:
Prawie jak tiramisu
W miseczce wymieszać kawę z cukrem, zupełnie ostudzić. Dodać likier i ponownie wymieszać. Do miski wlać śmietanę, dodać cukier i wstępnie ubić. Następnie dodać kawę oraz zagęstnik i dokończyć ubijanie na sztywno. Na koniec dodać jogurt i wymieszać dobrze mikserem. Biszkopty maczać w kawie z likierem, przez chwilę trzymać aby nadmiar płynu odciekł i położyć biszkopty na dno pucharka. Na biszkopty położyć 2 duże łyżki masy kawowej. Na masę zetrzeć odrobinę czekolady.Biszkopty ponownie namoczyć w kawie z alkoholem i ułożyć na masie kawowej. Na biszkopty polożyć drugą warstwę masy i posypać tartą czekoladą. Odstawić na około 30 minut do lodówki. Smacznego!
alaaa
monikaT83
zbysiowa
Więc za karę porywam co zostało:))
monikaT83
alaaa
mam nadzieję,czekam na więcej
monikaT83
2milutka
monikaT83
edytaha
monikaT83