Sposób przygotowania:
Prosta masa do andrutów
PRZYGOTOWANIE
Wodę zagotować, rozpuścić w niej galaretkę, pozostawić do ostudzenia (nie dopuścić do całkowitego zgęstnienia. Galaretka musi być gęsto-lejąca się.
W miseczce rozetrzeć twarożek, dodać do niego jogurt bałkański, a następnie dwa żółtka. Białka ubić z cukrem waniliowym lub trzcinowym na sztywną pianę. Ja nie przepadam za zbyt słodkimi masami, więc dodałem łyżeczkę cukru trzcinowego (Demerara). Do roztartego sera dodajemy galaretkę i miksujemy całość blenderem. Tworzy się puszysta, jednolita i gęstawa masa. Na koniec dodajemy łyżką ubite białko i rozprowadzamy w masie do uzyskania jednolitej masy. Całość schładzamy i smarujemy na andruty. Mniam.
Wodę zagotować, rozpuścić w niej galaretkę, pozostawić do ostudzenia (nie dopuścić do całkowitego zgęstnienia. Galaretka musi być gęsto-lejąca się.
W miseczce rozetrzeć twarożek, dodać do niego jogurt bałkański, a następnie dwa żółtka. Białka ubić z cukrem waniliowym lub trzcinowym na sztywną pianę. Ja nie przepadam za zbyt słodkimi masami, więc dodałem łyżeczkę cukru trzcinowego (Demerara). Do roztartego sera dodajemy galaretkę i miksujemy całość blenderem. Tworzy się puszysta, jednolita i gęstawa masa. Na koniec dodajemy łyżką ubite białko i rozprowadzamy w masie do uzyskania jednolitej masy. Całość schładzamy i smarujemy na andruty. Mniam.
suanek
suanek