Sposób przygotowania:
Przekładaniec wafelkowy z musem owocowym
Truskawki opłukać,usunąć szypułki i zmiksować z cukrem pudrem na mus w malakserze.Przełożyć do średniej miski,przykryć i wstawić do lodówki na 30 min.Następnie wlać kremówkę do średniej szklanej miski i ubijać,dodając śmietan-fixu i trochę cukru pudru.Jak zesztywnieje nieco,wstawić naczynie z ubitą kremówką na 40 min. do lodówki w celu lepszego stężenia.W tym czasie wysmarować okrągłą lub podłużną blachę czy tortownicę tłuszczem roślinnym i wyłożyć pergaminem.Układać na to jedną warstwę wafelków obok siebie nie krusząc ich,tylko pooddzielać jeden od drugiego.Wyjąć naczynie z musem truskawkowym i łyżką rozłożyć go na warstwie wafelkowej zakrywając całą powierzchnię,następnie kłaść na mus stężałą już bitą śmietanę również pokryć owocową powierzchnię.Na koniec przykryć drugą warstwą z wafelków.Resztę bitej śmietany nałożyć na wierzch warstwy wafelkowej i ozdobić całymi truskawkami lub w połówkach.Można podawać od razu bez chłodzenia,nabierając deser łopatką do tortu w poprzek formy i prosto na talerzyki.