Babka na białkach to idealna propozycja na wielkanocny deser, ale dobrze sprawdzi się także na co dzień. Podobnie jak babka bez jajek, babka z białek jest lekka, puszysta i miękka w środku. Do jej upieczenia potrzebujesz specjalnej formy z kominem w środku. Smak babki urozmaicisz, jeśli dodasz do niej odrobinę ajerkoniaku, budyń, suchy mak lub skórkę z cytryny. Wypróbuj też babkę marmurkową lub babkę zebrę, czyli babkę z dodatkiem kakao. Równie pyszna jest babka śmietankowa, do której dodaje się śmietanę. Gotową babkę udekoruj: roztopioną czekoladą, lukrem, polewą lub po prostu oprósz ją cukrem pudrem. Przygotowanie i upieczenie prostej babki na białkach nie zajmie ci dłużej niż 60 minut.

Polecane przepisy do kategorii Babka z białek

Znaleźliśmy 31 przepisów w kategorii Babka z białek