zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Ptysiowa pianka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Cały dzień walczę przy grzybach, więc będzie szybki deserek

Ptysiowa pianka

Składniki:

Ptysiowa pianka

 

  • 1 duży jogurt wiśniowy
  • 1 galaretka pomarańczowa
  • po 5 paluszków ptysiowych na 1 pucharek
  • czipsy bananowe
  • ananas kandyzowany do dekoracji
  • 500 ml gorącej przegotowanej wody

 

Sposób przygotowania:

Ptysiowa pianka
Galaretkę rozpuścić w 500 ml gorącej przegotowanej wody, schłodzić.
Do rozdrabniacza wlać chłodną galaretkę, dodać jogurt i wszystko chwilę miksować.
Do pucharków włożyć po kilka czipsów bananowych, po 5 paluszków ptysiowych.
Pucharki napełnić mieszaniną galaretki i jogurtu ( ptysie wypłyną na wierzch ).
Posypać kandyzowanymi ananasami i wstawić desery do lodówki na 30 minut do stężenia deseru.