Sposób przygotowania:
Pyszna pianka alla torcik
Tortownicę o średnicy 23-24 cm wyłożyć folią spożywczą. Na dnie ułożyć dwie warstwy biszkoptów. Jedną galaretkę pomarańczową rozpuścić w 1 szklance przegotowanej, gorącej wody i schłodzić. Jeden jogurt przelać do pojemnika od blendera i końcówka do ubijania piany spieniać go przez chwilę. Cały czas ubijając wlać chłodną galaretkę i jeszcze chwile ubijać. Tak przygotowaną masę przelać na biszkopty. Jeśli biszkopty podejdą trochę do góry nie należy się przejmować. Tortownicę wstawić do lodówki aby masa się ścięła Otworzyć puszkę z brzoskwiniami, wyjąć je z zalewy i pokroić w kostkę. Sok wlać do rondelka dolać 1 szklankę wody i zagotować. Do tego płynu wsypać galaretkę owocową i dokładnie wymieszać, po czym schłodzić. Z lodówki wyjąć tortownicę. Na stężałej masie ułożyć pokrojone brzoskwinie i zalać zimną agrestową galaretką. Ponownie wstawić do lodówki do stężenia. Gdy galaretka się zetnie, przygotować drugą masę jogurtowo galaretkową tak jak pierwszą. Przygotowaną masę przelać do tortownicy i znowu wstawić do lodówki aby całość stężała.