Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Viva la pasta czyli makaron u Buni

Rabbit z Szanghaju :

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Wąż dla Królika czyli miłośnicy zieleniny mają używanie .

Rabbit z Szanghaju :

Składniki:

Rabbit z Szanghaju :

 

  • 2 szklanki pokrojonej drobno w paseczki kapusty pekińskiej
  • ½ długiego ogórka
  • 1 średnia marchewka
  • kawałek białej rzodkwi ( po utarciu ok. ½ szklanki )
  • 1 pomarańcz
  • 10 owoców miechunki ( lub pomidorków cherry )
  • 3 dag suchego makaronu ryżowego nitki
  • sól
  • pieprz mielony
  • sok z ¼ cytryny
  • cukier
  • 3 łyżki oleju słonecznikowego
  • 2 łyżki majonezu

 

Sposób przygotowania:

Rabbit z Szanghaju :
Ogórek zetrzeć na tarce jarzynowej – część do mizerii, marchew i rzodkiew na grubych oczkach .Pomarańcz obrać ze skórki , oczyścić z białych włókien , podzielić na cząstki i pokroić je na 4 części każdą .Owoce miechunki ( lub pomidorki cherry ) przekroić na ćwiartki. Makaron dobrze odsączyć i pokroić na mniejsze kawałki. Wymieszać wszystkie składniki .Doprawić solą , sokiem z cytryny , pieprzem i szczyptą cukru.

Doskonałe lekkie danie kolacyjne .

Tagi:

makaron