Sposób przygotowania:
Ryz mleczny z owocami
Garnek opłukać wlać mleko zagotować dodać ryż mleczny i szczyptę soli wymieszać przykryć gotować 25min na małym ogniu często gotować
Owoce przebrać opłukać truskawki umyć oczyścić pokroić oczyścić pokroić na połówki lub ćwiartki wszystkie owoce przełożyć do miski posypać cukrem waniliowym wymieszać odstawić na kilka minut
Limonkę sparzyć skórkę cieniutko otrzeć sok Wycisnąć dodać z jogurtem do wystudzonego ryżu mlecznego
wsypać cukier wszystkie składniki wymieszać
Do Dwunastu szklanek przekładać warstwami porcje ryżu i owoców deser udekorować listkami mięty
Owoce przebrać opłukać truskawki umyć oczyścić pokroić oczyścić pokroić na połówki lub ćwiartki wszystkie owoce przełożyć do miski posypać cukrem waniliowym wymieszać odstawić na kilka minut
Limonkę sparzyć skórkę cieniutko otrzeć sok Wycisnąć dodać z jogurtem do wystudzonego ryżu mlecznego
wsypać cukier wszystkie składniki wymieszać
Do Dwunastu szklanek przekładać warstwami porcje ryżu i owoców deser udekorować listkami mięty