Sposób przygotowania:
Sałatka gruszkowo-selerowa
Przygotowanie:
Seler oraz gruszki umyć.Pierwsze warzywo gotować w skórce.Po ostygnięciu obrać i skroić w paseczki.Gruszki obrać i podzielić na części.Imbir umyć,zmiażdżyć.Płatki migdałowe namoczyć,odsączyć,utrzeć z imbirem.Wymieszać całość z majonezem,doprawić wedle uznania gospodyni solą wraz z pieprzem.Gotowany seler ułożyć na półmisku,potem gruszki.Wszystko zalać sosem.Na wierzch kłaść plasterki cytryny i świeżą miętę.
Seler oraz gruszki umyć.Pierwsze warzywo gotować w skórce.Po ostygnięciu obrać i skroić w paseczki.Gruszki obrać i podzielić na części.Imbir umyć,zmiażdżyć.Płatki migdałowe namoczyć,odsączyć,utrzeć z imbirem.Wymieszać całość z majonezem,doprawić wedle uznania gospodyni solą wraz z pieprzem.Gotowany seler ułożyć na półmisku,potem gruszki.Wszystko zalać sosem.Na wierzch kłaść plasterki cytryny i świeżą miętę.