Sposób przygotowania:
Sałatka gyros z chipsamiETAP 1:

Kapustę pekińską myjemy osuszamy kroimy cieniutko, cebulkę szatkujemy drobno. Resztę warzyw kroimy w kostkę.
Mięso myjemy kroimy oprószamy przyprawą do gyrosa, smażymy do miękkości na oleju.
Studzimy.
ETAP 2:

Poszatkowaną kapustę mieszamy z cebulką układamy pierwszą warstwę w naczyniu szklanym polewamy sosem kebab gyros.
ETAP 3:

Następnie wykładamy warstwę mięsną.Przykrywamy znów warstwą z kapusty.
ETAP 4:

Smarujemy cienko majonezem, układamy pozostałe składniki tak aby ogórki były na wierzchu, delikatnie solimy całość, polewamy ketchupem, przykrywamy reszta kapusty i chipsami.Wstawiamy do lodówki do schłodzenia.Podajemy.Smacznego!