iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Sałatka obiadowa w zalewie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dobra octowa sałatka obiadowa

Sałatka obiadowa w zalewie

Składniki:

Sałatka obiadowa w zalewie

 

  • 1 słoik patisony marynowane,
  • 2 szt pomidor,
  • 2 szt ogórek zielony,
  • 1 szt papryka czerwona,
  • natka pietruszki,
  • Szczypiorek cienki

 

Sposób przygotowania:

Sałatka obiadowa w zalewie
Ogórki myjemy obieramy z skórki i wyciągamy pestki .Kroimy w kostkę .Patisony kroimy w plasterki . Pomidora myjemy suszymy ręcznikiem papierowym i kroimy w kostkę .Paprykę czerwoną myjemy suszymy i pozbawiamy gniazda nasiennego .Następnie kroimy w plasterki potem na kilka części.Składniki mieszamy z posiekanym szczypiorkiem . Do sałatki dodajemy kilka łyżek zalewy z patisonów marynowanych , Tak aby pokryć wszystkie warzywa .Dodajemy posiekany szczypiorek .Mieszamy wstawiamy do lodówki .