Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Sałatka ogórkowo-muszelkowa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybka makaronowa sałatka z ogórkiem

Sałatka ogórkowo-muszelkowa.

Składniki:

Sałatka ogórkowo-muszelkowa.

 

  • 1 szklanka suchego makaronu mini muszelki,
  • 1 średni ogórek,
  • 1/2 pęczka koperku,
  • 20 dag gotowanej szynki,
  • 2-3 łyżki majonezu,
  • Sól,
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka ogórkowo-muszelkowa.
Ogórka i koperek dokładnie myjemy, koper osuszamy papierowym ręcznikiem i drobno siekamy. Ogórka obieramy ze skórki i kroimy w drobno kostkę. W mniej więcej taką samą kostkę kroimy gotowaną szynkę i dodajemy do pozostałych składników. Makaron przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, przelewamy zimną wodą i odcedzamy, dodajemy do reszty składników wraz z majonezem. Sałatkę doprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy na około godzinę do lodówki, aby się "przegryzła". Podajemy schłodzoną.

Tagi:

makaron szynka