dziubek123

dziubek123

Szef Kuchni
[Przepisów: 40]

Sałatka owocowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Do sałatki owocowej najlepiej nadają się owoce, które nie są zbyt miękkie, gdyż nie rozgniotą się podczas łączenia z innymi owocami.

Sałatka owocowa

Składniki:

Sałatka owocowa

 

  • owoce (według uznania), np.:
  • brzoskwinia., jabłko, banan, śliwki, pomarańcza, gruszka, winogrona
  • cytryna

Sposób przygotowania:

Sałatka owocowa
Umyj wszystkie owoce i osusz na sitku. Wyjmij pestki z owoców pestkowych (śliwek, brzoskwini). Obierz ze skórki jabłko i gruszkę, przekrój na ćwiartki i wydrąż z nich środki. Następnie obierz ze skórki banana i pomarańczę, oberwij winogrona z gałązek. Potem przekrój większe owoce na cząstki i włóż do miski. Nie siekaj owoców zbyt drobno. Mniejsze owoce jak np. winogrona włóż w całości lub przekrój je na pół. Potem przekrój na pół cytrynę i wyciśnij sok z obu połówek do miski z owocami. Wymieszaj delikatnie sałatkę. Smacznego!