Sposób przygotowania:
Sałatka owocowa ze śmietaną
Obrać pomarańcze, podzielić na cząstki i każdą przekrajać na 3 części.
Umyć i pokrajać w kostkę brzoskwinie i renklody.
Umyć, obrać gruszki, wyciąć gniazda nasienne i pokrajać w kostkę.
Wymieszać, posłodzić, polać połową wina i odstawić.
W dużej szklanej salaterce wyłożyć dno biszkoptami, polać je resztą alkoholu i sokiem z drugiej pomarańczy.
Wyłożyć na biszkopty sałatkę owocową, przybrać ją malinami i bitą śmietaną.
Umyć i pokrajać w kostkę brzoskwinie i renklody.
Umyć, obrać gruszki, wyciąć gniazda nasienne i pokrajać w kostkę.
Wymieszać, posłodzić, polać połową wina i odstawić.
W dużej szklanej salaterce wyłożyć dno biszkoptami, polać je resztą alkoholu i sokiem z drugiej pomarańczy.
Wyłożyć na biszkopty sałatkę owocową, przybrać ją malinami i bitą śmietaną.