Sposób przygotowania:
sałatka paprykowo owocowa
paprykę obraną kroimy w małą kostkę, wrzucamy do garnka zalewając wodą i gotując 2 minuty odstawić.
imbir ucieramy na tarce, jabłko i gruszkę po usunięciu pestek i gniazd pokroić w kostkę. Do garnka wlewamy 2 łyżki octu winnego, kminek, imbir łyżeczkę cukru i 4 łyżki wody gotując całość minutę, następnie dodajemy paprykę oraz owoce. Gotujemy 7 minut doprawiając pieprzem i solą przełożyć do słoika w celu ostudzenia.
imbir ucieramy na tarce, jabłko i gruszkę po usunięciu pestek i gniazd pokroić w kostkę. Do garnka wlewamy 2 łyżki octu winnego, kminek, imbir łyżeczkę cukru i 4 łyżki wody gotując całość minutę, następnie dodajemy paprykę oraz owoce. Gotujemy 7 minut doprawiając pieprzem i solą przełożyć do słoika w celu ostudzenia.