Sposób przygotowania:
Sałatka pomidorowa z sardynkami i cebulą
Pomidory sparzyć wrzątkiem. Ostudzić w zimnej wodzie. Ściągnąć skórkę i pokroić w grubą kostkę. Cebule przekroić na połówki i pokroić w paseczki. Oliwki pokroić w cząstki.
Utrzeć w misce sos z octu, soli, pieprzu i oliwy z oliwek. Wymieszać z pomidorami i oliwkami. Sardynki odsączyć i rozdrobnić za pomocą dwóch widelców. Listki natki pietruszki poodrywać od łodyżek. Wszystkie składniki połączyć i delikatnie wymieszać.
Utrzeć w misce sos z octu, soli, pieprzu i oliwy z oliwek. Wymieszać z pomidorami i oliwkami. Sardynki odsączyć i rozdrobnić za pomocą dwóch widelców. Listki natki pietruszki poodrywać od łodyżek. Wszystkie składniki połączyć i delikatnie wymieszać.