Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Sałatka pomidorowo-pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Sałatka z dwóch rodzajów pomidorów, marynowanych pieczarek i cebuli, z dodatkiem majonezu. Doskonały dodatek do obiadu:)

Sałatka pomidorowo-pieczarkowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sałatka pomidorowo-pieczarkowa

 

  • 10 pomidorków cherry
  • 2 żółte pomidory
  • 1/2 cebuli
  • 20 małych pieczarek marynowanych
  • 2 czubate łyżki majonezu
  • przyprawa do sałatek do smaku
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka pomidorowo-pieczarkowa
Pomidory umyć, osuszyć. Pomidorki cherry przekroić na pół, żółte pomidory pokroić w ćwierć plasterki. Pomidory przełożyć do miski. Cebulę pokroić w piórka, pieczarki w ćwiartki. Cebulę i pieczarki dodać do pomidorów. Do sałatki dodać majonez, trochę przyprawy do sałatek (najlepiej z młynka) i odrobinę soli. Wszystko dokładnie wymieszać. Podawać jako dodatek do obiadu. 
Sałatka pomidorowo-pieczarkowa
Umyte osuszone i pokrojone pomidory przełożone do miski.
Sałatka pomidorowo-pieczarkowa
Pokrojona w piórka cebula i ćwiartki pieczarek dodane do pomidorów.
Sałatka pomidorowo-pieczarkowa
Majonez i przyprawy dodane do pozostałych składników.