Sposób przygotowania:
Sałatka selerowa z szynką
Seler obieramy,myjemy, kroimy w kostkę i gotujemy w wodzie z dodatkiem soku z cytryny.
Gdy jest miekki wykładamy na sitko. Plasterki szynki gotowanej kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek obieramy, Cebulę kroimy w kosteczkę. Rzodkiewkę myjemy i kroimy w drobną kosteczkę(łyżkę pokrojonej rzodkiewki zostawiamy do dekoracji).
Do miski wkładamy pokrojone warzywa i szynkę, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
Do drugiej miseczki wkładamy jogurt, majonez i przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy.
Sos czosnkowy dodajemy do sałatki,mieszamy. Wykładamy na talerz i dekorujemy.
Gdy jest miekki wykładamy na sitko. Plasterki szynki gotowanej kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek obieramy, Cebulę kroimy w kosteczkę. Rzodkiewkę myjemy i kroimy w drobną kosteczkę(łyżkę pokrojonej rzodkiewki zostawiamy do dekoracji).
Do miski wkładamy pokrojone warzywa i szynkę, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
Do drugiej miseczki wkładamy jogurt, majonez i przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy.
Sos czosnkowy dodajemy do sałatki,mieszamy. Wykładamy na talerz i dekorujemy.