eluchap

eluchap

Starszy Kucharz
[Przepisów: 39]

Sałatka selerowo – pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Sałatka selerowo – pieczarkowa Szybka i smaczna

Sałatka selerowo – pieczarkowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sałatka selerowo – pieczarkowa

 

  • 2-3 łyżki majonezu
  • 1 słoik selera konserwowanego
  • 1 słoik (mały )pieczarek konserwowych
  • 1 puszka zielonego groszku
  • 1 ugotowana marchewka
  • 100 żółtego sera
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka posiekanego koperku

 

Sposób przygotowania:

Sałatka selerowo – pieczarkowa
Seler, pieczarki i groszek odsączyć z zalewy. Pieczarki pokroić w plasterki, marchewkę w średnie kawałki.Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki sałatki połączyć z majonezem. Podawać do mięs pieczonych i wędlin.
Sałatka selerowo – pieczarkowa
Etap 1
Sałatka selerowo – pieczarkowa
Etap 2

Tagi:

sery ser seler