Sposób przygotowania:
Sałatka z gruszką i szynką na rukoli
Składniki na dwie porcje. Orzechy uprażyć na suchej patelni. Na talerzach ułożyć listki rukoli.
Gruszkę obrać, pokroić na ćwiartki i wykroić gniazdo nasienne. Każdą ćwiartkę przekroić jeszcze na pół. Pokrojoną gruszkę ułożyć na rukoli.
Pomiędzy ułożyć plastry szynki zwinięte w "różyczkę" i kawałki prażonych orzechów.
Całość skropić sosem balsamicznym i od razu podawać.
Gruszkę obrać, pokroić na ćwiartki i wykroić gniazdo nasienne. Każdą ćwiartkę przekroić jeszcze na pół. Pokrojoną gruszkę ułożyć na rukoli.
Pomiędzy ułożyć plastry szynki zwinięte w "różyczkę" i kawałki prażonych orzechów.
Całość skropić sosem balsamicznym i od razu podawać.