Sposób przygotowania:
Roszponka z awokado i grejpfrutem
Składniki dressingu rozetrzeć w małej miseczce i odstawić. Umytą i odwirowaną roszponkę rozłożyć na talerzu lub w niskiej i szerokiej miseczce. Ser pokroić w kostkę i ułożyć na roszponce razem z kawałkami grejpfruta. Wyjęłam sam miąższ, który nie jest taki gorzki.
Połówkę awokado obrać i pokroić w plasterki bądź kostkę, jak kto woli :) Posypać ziarnami słonecznika i polać przygotowanym dressingiem. Słonecznik można wcześniej podprażyć na suchej patelni, wtedy będzie jeszcze smaczniejszy.
Smacznego
Połówkę awokado obrać i pokroić w plasterki bądź kostkę, jak kto woli :) Posypać ziarnami słonecznika i polać przygotowanym dressingiem. Słonecznik można wcześniej podprażyć na suchej patelni, wtedy będzie jeszcze smaczniejszy.
Smacznego