Sposób przygotowania:
sałatka z suszonymi figami
•gruszki kroimy wzdłuż na ćwiartki, wycinamy gniazdo nasienne, następnie kroimy w plastry,
•polewamy łyżką oliwy i łyżeczką miodu i octu, smażymy na patelni grillowej kilka minut,
•migdały prażymy na suchej patelni,
•figi zalewamy wrzątkiem na kilka minut,
•sałatę i rukolę myjemy, suszymy i rwiemy na kawałki,
•rozkładamy na talerzach,
•układamy na sałacie gruszki, pokrojone w ćwiartki figi, migdały, pokrojoną w paski szynkę, posypujemy pokruszonym serem,
•z oliwy, miodu, octu, soli i pieprzu robimy dressing, polewamy sałatkę
•polewamy łyżką oliwy i łyżeczką miodu i octu, smażymy na patelni grillowej kilka minut,
•migdały prażymy na suchej patelni,
•figi zalewamy wrzątkiem na kilka minut,
•sałatę i rukolę myjemy, suszymy i rwiemy na kawałki,
•rozkładamy na talerzach,
•układamy na sałacie gruszki, pokrojone w ćwiartki figi, migdały, pokrojoną w paski szynkę, posypujemy pokruszonym serem,
•z oliwy, miodu, octu, soli i pieprzu robimy dressing, polewamy sałatkę