Sposób przygotowania:
Sałatka z kapusty pekińskiej
Świeży groszek wrzucić do wrzącej osolonej wody. Gotować kilka minut do miękkości. Odcedzić.
Jajka ugotować na twardo. Ugotowane obrać ze skorupki i pokroić w kostkę.
Kapustę pekińską umyć i pokroić. Ogórka umyć i pokroić w kostkę.
Paprykę przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne i umyć. Pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Dodać sól, pieprz oraz majonez. Dokładnie wymieszać.
Jajka ugotować na twardo. Ugotowane obrać ze skorupki i pokroić w kostkę.
Kapustę pekińską umyć i pokroić. Ogórka umyć i pokroić w kostkę.
Paprykę przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne i umyć. Pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Dodać sól, pieprz oraz majonez. Dokładnie wymieszać.