Neill Anthony

Neill Anthony

Starszy Kucharz
[Przepisów: 14]

Ciepła sałatka z grzybami, soczewicą i fetą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sycąca i pyszna sałatka na ciepło z grzybami, soczewicą i fetą. W sam raz kiedy mamy ochotę na coś dobrego!

Ciepła sałatka z grzybami, soczewicą i fetą

Składniki:

Ciepła sałatka z grzybami, soczewicą i fetą

 

  • 100 g ugotowanej soczewicy

 

 

 

  • 1 posiekana szalotka

 

  • Świeży tymianek

 

 

  • 2-3 łyżki świeżego koperku

 

  • 1 garść groszku

 

 

  • ½ opakowania fety

 

  • Cienko pokrojona cebula do ozdoby

Sposób przygotowania:

Ciepła sałatka z grzybami, soczewicą i fetą
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż szalotkę, grzyby wraz ze szczyptą soli. Dodaj świeży tymianek. Podsmażaj do czasu aż grzyby się ugotują – można dodać masła do wzmocnienia smaku.

Dodaj soczewice i koperek i wymieszaj. Dodaj groszek i sok z cytryny i zamieszaj.

Przełóż do miski, posyp fetą i ozdób czerwoną cebulą. Smacznego!

Przepis z Polsat Food Network.