Sposób przygotowania:
Sałatka z kalafiorem i żywiecką z majonezem
Kalafiora oczyszczamy, płuczemy pod bieżącą wodą, dzielimy na różyczki. Gotujemy w osolonej wodzie i czekamy, aż wystygnie. Z połówki papryki usuwamy gniazdo nasienne, myjemy, wycieramy do sucha i kroimy w dość drobną kostkę.
Dwa ogórki kiszone kroimy w kosteczkę i odsączamy. Kiełbasę żywiecką suchą kroimy w kostkę. Pęczek szczypiorku kroimy na drobno. Wszystko razem łączymy, na koniec dodajemy mały słoik majonezu i doprawiamy do smaku solą oraz czarnym mielonym pieprzem.
Bardzo delikatnie wszystko mieszamy.
Dwa ogórki kiszone kroimy w kosteczkę i odsączamy. Kiełbasę żywiecką suchą kroimy w kostkę. Pęczek szczypiorku kroimy na drobno. Wszystko razem łączymy, na koniec dodajemy mały słoik majonezu i doprawiamy do smaku solą oraz czarnym mielonym pieprzem.
Bardzo delikatnie wszystko mieszamy.