Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Sałatka z kapusty z fasolką i kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Sałatka z kapusty pekińskiej, kukurydzy, czerwonej fasolki i czerwonej cebuli, z dodatkiem sosu tzatziki.

Sałatka z kapusty z fasolką i kukurydzą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sałatka z kapusty z fasolką i kukurydzą

 

  • 10 dkg kapusty pekińskiej
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1/2 puszki czerwonej fasolki
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 2 łyżki majonezu
  • 100 g sosu tzatziki
  • sól do smaku
  • 1 łyżeczka przyprawy do sałatek z młynka

Sposób przygotowania:

Sałatka z kapusty z fasolką i kukurydzą
Kapustę poszatkować, przełożyć do miski. Fasolkę i kukurydzę odsączyć, cebulę pokroić w drobną kostkę. Cebulę, fasolkę i kukurydzę dodać do kapusty. Dodać też do niej majonez, sos tzatziki, przyprawę do sałatek i trochę soli. Wszystko dokładnie wymieszać, odłożyć na kilka minut. Podawać jako dodatek do obiadu.
Sałatka z kapusty z fasolką i kukurydzą
Poszatkowana kapusta pekińska przełożona do miski.
Sałatka z kapusty z fasolką i kukurydzą
Odsączona fasolka i kukurydza i pokrojona cebula dodane do kapusty.
Sałatka z kapusty z fasolką i kukurydzą
Majonez sos i przyprawy dodane do pozostałych składników.