kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Sałatka z kiszonych ogórków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszna wyrazista sałatka z dodatkiem sosu jogurtowo-ziołowego. Świetnie sprawdza się jako dodatek do mięs i obiadu.

 Sałatka z kiszonych ogórków

Składniki:

Sałatka z kiszonych ogórków

 

  • 12 ogórków kiszonych
  • średnia czerwona cebula
  • szczypior z dwóch dymek
  • 6 łyżek gęstego jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki majonezu
  • pół pęczku koperku
  • sól ziołowa, czarny pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z kiszonych ogórków
Ogórki myjemy i ścieramy na tarce w plasterki. Cebulę siekamy w pół-piórka. Szczypior i koperek myjemy i drobno siekamy. Ogórki łączymy z cebulą i szczypiorem. Z jogurtu, majonezu i koperku robimy sos. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Sałatkę polewamy sosem i dekorujemy dymką. 

Tagi:

ogórki