Sposób przygotowania:
Sałatka z makaronem i cieciorką
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy, płuczemy i zostawiamy aż przestygnie. Cieciorkę oraz kukurydzę z groszkiem płuczemy pod bieżącą wodą. Kawałek pora kroimy w cienkie krążki.
Do miski przekładamy odsączony makaron, dodajemy warzywa, sos kebab-gyros i poszatkowaną natkę pietruszki. Składniki dokładnie mieszamy, doprawiamy pieprzem tureckim oraz solą morską. Do sałatki możemy również dodać przeciśnięty ząbek czosnku lub odrobinę granulowanego.
Do miski przekładamy odsączony makaron, dodajemy warzywa, sos kebab-gyros i poszatkowaną natkę pietruszki. Składniki dokładnie mieszamy, doprawiamy pieprzem tureckim oraz solą morską. Do sałatki możemy również dodać przeciśnięty ząbek czosnku lub odrobinę granulowanego.