Sposób przygotowania:
Sałatka z makaronem z zupek chińskich
Makaron wyjąc z opakowania (zupki Złoty lub Ostry kurczak ).
Tłuszcz z zupek wycisnąć na patelnie dodać połamany makaron i podsmażyć do lekkiego zbrązowienia.
Następnie zdjąć z ognia , przykryć i odstawić.
Kurczaka oczyścić, opłukać i osuszyć. Pokroić w kostkę, posypać przyprawą i dokładnie wymieszać , podsmażyć na patelni.
Przełożyć do większego naczynia .
Dodać odsączoną kukurydzę, oczyszczoną z gniazd nasiennych i pokrojoną w drobną kostkę paprykę czerwoną,pokrojony w kostkę ogórek zielony.
Dodać poszatkowaną pietruszkę zieloną i szczypiorek, pokrojony w pół prążki por oraz makaron.
Wszystko razem wymieszać z majonezem, dodać przyprawy.
Po wymieszaniu wszystkiego sałatkę wstawić do lodówki na co najmniej godzinę.
Tłuszcz z zupek wycisnąć na patelnie dodać połamany makaron i podsmażyć do lekkiego zbrązowienia.
Następnie zdjąć z ognia , przykryć i odstawić.
Kurczaka oczyścić, opłukać i osuszyć. Pokroić w kostkę, posypać przyprawą i dokładnie wymieszać , podsmażyć na patelni.
Przełożyć do większego naczynia .
Dodać odsączoną kukurydzę, oczyszczoną z gniazd nasiennych i pokrojoną w drobną kostkę paprykę czerwoną,pokrojony w kostkę ogórek zielony.
Dodać poszatkowaną pietruszkę zieloną i szczypiorek, pokrojony w pół prążki por oraz makaron.
Wszystko razem wymieszać z majonezem, dodać przyprawy.
Po wymieszaniu wszystkiego sałatkę wstawić do lodówki na co najmniej godzinę.
gusia1000